Annons
Annons

Bye sweet home

Vi hade pratat lite lätt om vad skönt det skulle vara att sticka i väg någonstans, vara fria utan att vara bunden till hem och materiella ting. Bryta upp från inrutade mönster och andrahandsboende. Och nu står vi här med vårt hem och vårt trygga liv nedpackade i massa flyttlådor. Om två dagar kommer vi leva som vagabonder i varsin resväska med ovissheten om var vi kommer befinna oss om två månader. Och det känns så rätt! Här är vårt hem som nu är gömt i mörka lådor och som nog inte kommer få se dagens ljus den närmsta framtiden.

Annons


Courtney Love och Patti Smith är två starka kvinnor som är stora inspirationskällor för mig. Filmen Patti Smith dream of life kan jag se om och om igen pga dess vackra foto. Filmen Blow Up var den som inspirarade Paolo Roversi att börja fotografera som 17 åring.

Dora Maar är mest känd som Picassos flickvän på 30-talet men hon var också en fantastisk fotograf och tillhörde surrealisternas kretsar i Paris och hennes vänner var dåtidens stora poeter och tänkare. Dora Maar och Picasso är en inspirarande bok som jag verkligen kan rekommendera.


Ovanför sängen hänger en inramad affisch av Francesca Woodman. Hon var den som inspirerade mig mest när jag flyttade till Stockholm som 18 åring och började studera foto. Hon var en amerikansk fotograf som är mest känd för hennes svart/vita självporträtt. 1981, samma år då jag föddes, tog hon sitt liv genom att hoppa ut genom ett fönster. Hon blev endast 23 år gammal. Bara ett 120 tal av hennes bilder har någonsin blivit publicerade eller utställda. Hon är fortfarande en stor del av min inspiration.


Denna Polaroid 210 Land köpte jag på Ebay efter att jag sett Patti Smith Dream of Life första gången. Hon har nämligen en likadan men ett par årsmodeller nyare. Jag har dock inte provat den ännu för jag har inte hittat batterier till den än. Men jag längtar efter att få börja använda den!


Lewis Carroll som skrivit Alice i Underlandet var även fotograf och har tagit underbara bilder på den riktiga Alice som är grunden till sagoboken.


Den inramade Rolling Stones affischen på skåpet fick jag köpa till ett pangpris på Galleri M2/Unger signerad av fotografen Dominique Tarlé!


Några böcker av mina favorit fotografer Tim Walker, Saudek och Joel Peter Witkin


© Anna  Malmberg

Vackra gamla fotografier som jag hittat på loppmarknad i Paris. Kanske får dom komma tillbaka dit en dag.

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

 • Lotta Widell

  Sååå fint Anna! Men ni gör verkligen rätt som tar chansen nu och sticker iväg ett tag! Det är en sak som jag avundas er som inte har barn eller andra fasta åtaganden. Det är så mycket man vill hinna med i livet, man lever bara en gång! Kram

 • Lina systra

  FAN VAD BRA DU ÄR! Tvivla aldrig på det! Vad roligt att få se hur ni bor, vackert! Ha det bäst på äventyret nu..

  KRAM

 • Sara

  Dina bilder är otroligt fina!!

 • Sara

  Dina bilder är otroligt fina!!

 • Rebecca

  wow, gud så fint du har det. jag önskar jag hade det så fint. patti smith är min största förebild också.

 • Eleyonor

  Dina bilder är verkligen helt fantastiska och ditt hem likaså! Resor kan ju dock vara det mest underbara av allt i hela livet och att leva vagabondliv ett tag är inte fy skam. Det har dessutom en tendens att ge upphov till om möjligt ännu vackrare interiörer!
  Steven Sebrings mästerverk Dream of Life är en utav mina favoritfilmer i dokumentärgenren. Plåtar (och reser) mycket själv och hoppas att en dag göra något liknande i film/foto-väg. Lycka till på resan och fortsätt att ta inspirerande och uttrycksfulla bilder!

 • Nadja

  Åh gud vilken vacker blogg du har !

 • Charly

  Så himlans fint! Ser fram emot att få se mer av er resa…

 • Linda

  Hej! Vilket mysigt hem ni packat ner. Gillar din blogg. Den finns numer bland mina bokmärken. Lycka till! 🙂

 • Jess

  VArt ska ni åka? Vad kul! Ditt hem är för övrigt hur fin som helst, men det finns kvar att packa upp i lådorna när tiden är inne.

 • Sunna Katarina

  men gosh vilket fint hem du har! och vart har du hittat joel peter witkin boken?

 • Jasna

  Vilket underbart hem du har!

 • Jennifer M.F

  Åh, jag blev helt såld på din blogg när jag såg den! Så otroligt fin, exakt min stil. Jag kommer verkligen fortsätta läsa din blogg, tro mig!

  Var gärna med i veckans blogg hos mig 🙂
  Kram

 • Caroline

  Vilken underbar blogg och fantastiskt hem du har ; ) Hit kommer jag komma igen och igen!!

 • Caroline

  Vilken underbar blogg och fantastiskt hem du har ; ) Hit kommer jag komma igen och igen!!

 • Caroline

  Vilken underbar blogg och fantastiskt hem du har ; ) Hit kommer jag komma igen och igen!!

 • aletheia

  såå vackra foton!! underbart!
  så glad o inspirerad blir jag av din blogg!!

 • aletheia

  fantastiska foton!! blir riktigt lycklig och väldigt inspirerad, älskar sånt här så kommer följa din blogg hädanefter 🙂 underbart!!

 • ellis

  Underbart sagolikt hem åhh där skulle jag vilja bo:) Fin blogg.

 • bohemian

  Underbara bilder!!!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar