Annons
Annons

i ett vägskäl

Jag har råkat ut för det ingen fotograf vill råka ut för, och antagligen inte skulle ha råkat ut för om man hade tänkt lite längre.
Min externa hårddisk med alla bilder från frisyrbokfotograferingen, bland annat (!), som jag har deadline på om två veckor, är borta! Eftersom min dator la av helt för ett par månader sedan, har ingen tur med tekniken alls på sista tiden, har jag naturligtvis inte gjort någon backup på dem heller. Nu kramar jag alla tummar och tår jag bara har för att det ska gå att få tillbaka filerna, för annars vet jag inte vad jag gör.

Annons

Känner att jag står i ett vägskäl där vägskylten pekar åt att gå tillbaka helt till den analoga. Att slippa ägna timmar framför dataskärmen, att få ett verkligt negativ i handen och slippa oron att det en dag kanske inte finns mer. Men ju längre bort jag har gått på den digitala vägen är det svårare och svårare att hitta tillbaka till var jag startade.

Har ni varit med om samma sak som jag och var står ni när det gäller att fota analogt och digitalt? Vill gärna höra era funderingar och tankar!

I morron reser jag och Sonny Lou till Stockholm för jobb och för att träffa mina kära vänner. Lovar att uppdatera er i helgen.

All kärlek till er!

(For TRANSLATION click on the flag under the post!)

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

 • Lianna

  Åh, jag känner igen känslan! Paniken. Jag hade flera års foton på min hårddisk och tappade den på ett stengolv när jag var i Schweiz. Som tur var fungerade den efter ett tag, men jag får fortfarande vänta säkert fem minuter varje gång fotona ska visas på datorn.
  Jag hoppas verkligen det löser sig för dig också!
  Hade jag haft möjlighet att fota analogt hade jag gjort det. Att framkalla i ett mörkrum är ju magiskt.
  Ha det så roligt i Stockholm! Ser fram emot foton från resan.

 • Micis

  Usch vad jobbigt! Hoppas det ordnar sig.

 • louise

  Hej Anna, Dina filer går att rädda. Ett bolag i Norge specilaiserar sig på det. Men det kostar ganska mycket. Flera tusen kroner. Hör av dig till de du köpt hårddisken kan de hjälpa dig vidare. Tex procenter etc.. Mvh Louise

 • Malin

  Hoppas det kan lösa sig på något sätt. Jag tänker ofta på det, att vad sjutton gör jag om min externa hårddisk går sönder. Har inte backup någon annanstans vilket man såklart borde fixa. Håller tummarna för dig!

 • hannah

  hur har det gått sedan Du skrev detta, fina anna ?
  fick en klump i magen bara av att läsa det här..
  f*n f*n f*n för Din skull.
  ja, kanske ett vägskäl (hamnar lätt gärna själv i
  den tanken) .. ? allt Du gör är så förtvivlat vackert
  för att det är Du, så utifrån det spelar tekniken
  mindre roll i mina ögon, ~ men ledsen för Din skull
  och kan bara hoppas att det löser sig på det sätt
  Du allra helst önskar ! (det har aldrig hänt mig,
  men har heller inte back up utöver mina små externa
  hård-diskar där bilderna [bilderna =allt] faktiskt ligger.
  så skulle de krascha är det ju kört. gulp.)

  vägskäl här med, känns det som.
  av andra slag. eller av slag jag knappt vet.
  svarade på Din underbara paris-kommentar
  hos mig & efter det vilar tanken än mer i
  magen.

  hoppas stockholm blir (är) bara härligt !

  mycket kärlek,

  hannah

 • G

  Hej.
  Det var tråkigt att höra om det som hänt. Jag har dock en helt annan fråga. Du hade bloggtips på din blogg för ett tag sedan. Och nu kan jag absolut inte hitta var de var. Har letat igenom kategorierna som en galning. Men hittar inte. Ps. Jag gillar dina filmtips tack vare de så har jag nu hideous kinky som favoritfilm.

  Bästa hälsningar g

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar