Annons
Annons

La Principessa con qualcosa di più

För många år sedan, när jag var 19 år, bodde jag ett tag i Florens. Det var där jag förälskade mig i gamla spetsar, lärde mig knagglig italienska som nu är halvt bortglömd, fotade analogt, fantiserade ihop spökhistorier och bestämde mig att jag skulle börja designa underkläder med en vän. Jag kom hem igen till Sverige när det var kallt och mörkt. Jag började sy, trosor och toppar i pastelliga färger. Dom fick heta ”La Principessa con qualcosa di più”, som betyder prinsessan med något extra.

Jag började så småning om sälja dom på bazar marknader  runt om i stan, sedan i små designbutiker.

Annons


Våren 2003 så öppnade jag och två vänner en liten secondhandbutik på Södermalm i Stockholm. Det fick heta La Principessa.


Symaskinen gick varm i den lilla butiken och det var mitt tillhåll i fem år.


Det blev många plagg sydda i min trånga syhörna och som jag sedan allt som oftast fotade av.


Men efter att jag drivit butiken själv i fyra år så bestämde jag mig för att det var fotograferandet jag ville satsa på.


© Anna  Malmberg

Nu i sommar är det tre år sedan jag låste dom guldfärgade järngrindarna för gått till La Principessa. Bilderna är tagna någon gång mellan 2004-2005.

 

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

 • ida

  Saknar butiken än idag:) det var som att gå in i en liten dröm och så ville man inte gå ut igen!!

  puss o kram

 • fantastiskt fina foton, älskar den svartvita.

 • Åh så söta underkläder och som vanligt fiiiina foton! Synd att jag missade den butiken. =) Ha en bra helg. kram Pernilla

 • Fantastiska bilder! 🙂

 • Men åh, du skulle inte ha slutat göra underkläder! Hur fina som helst! Har du fler foton på dina underkläder får du gärna maila dem till mig så kan jag göra ett inlägg om dem på min hemsida (som bara handlar om udnerkläder). Och berätta gärna mer!

  Saskia

 • åh, jag kommer ihåg att jag missade den precis…
  Jag och en kompis hade läst om den i någon tidning och bestämt oss för att gå dit någon dag efter skolan, men det tog nog några månader innan vi kom iväg och när vi äntligen stod där utanför grinden hade butiken precis stängt ned..

 • Micaela

  Vilken härlig liten butik du måste ha haft, synd att jag missade den. Jag har nämligen alldeles nyss börjar läsa din blogg och jag blir verkligen så inspirerad av alla dina inlägg och bilder!
  Jag är 19 år, och min dröm i framtiden är nämligen att kunna starta en lite mysig secondhand butik,inget stort utan bara något litet med min personliga vinkling i. Hur gick du till väga när du staratade upp? Hur ska man göra för att köpa in fina fynd?
  Just nu äger jag en frisersalong, tror du att det är lite liknande även fast det inte är samma saker som man arbetar med? 🙂

 • sara

  så det VAR du som satt där ibland bakom symaskinen! när jag och min två år äldre syster åkte till stockholm ( bor i helsingfors ) var det alltid den första butiken vi gick till, för vi visste att vi skulle hitta något trevligt, och om man hittar något i den första butiken blir det en bra dag. vi älskade papperspåsarna man fick då man köpte något, doften.. och min mamma hittade också ett par steppskor där som hon ännu använder till sina danslektioner! vi var väldigt lessna då det stängde, men glad att du fortsatt fotografera i en liknande stil! kram

 • nanna

  åh! så underbart.
  har själv börjat sy underkläder.
  har du några tips gällande spets?
  och mönster du kan tipsa om?

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar