Annons
Annons

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

 • anonym

  Jag har en mac och de är ju väldigt användarvänliga. I princip allt fungerar utan strul och det är väldigt smidigt att installera nya program etc. Däremot har jag ibland drabbats av att vissa program jag vill ladda ner inte finns för mac. Detta händer dock väldigt sällan och huvudsakligen för spel. I övrigt är allt tillrättalagt med en mac och det är inte alltid det går att ändra/programmera om saker, men det mesta går att göra. Jag antar att du inte är en som programmerar massor och inte heller brukar använda operativsystemet Linux så därför borde du inte känna av att mac är begränsande. För vanlig datoranvändning (surfning, bildredigering etc.) borde det funka utmärkt med mac.

  För mig är nog trots allt största fördelen med en macbook pro den fantastiska touchplattan! Det är multitouch och otroligt smidigt. Jag har alltid avskytt touchplattor när jag hade pc och använde alltid mus till mina laptops men nu med min mac är det så mycket smidigare att använda plattan. Dessutom är mac-datorer lättviktiga och det är gött när man släpar med sin dator överallt.

  Nackdelen med mac är att det är så himla överprisat. Köper du en pc för samma pris får du en otroligt bra dator med enorm prestanda. För mig var det lite av en lyxgrej, gav mig en mac i present för att jag hade varit duktig med en grej. Om du upplever att användarvänlighet är jätteviktigt för dig och att du inte orkar sitta med en krånglig installering en gång till kan det vara vettigt att köpa mac. Var dock beredd på att punga ut med pengar för dator, adaptrar (om du skall koppla in datorn till projektor etc.) och eventuella reparationer i framtiden (har haft min i två år och tack och lov inga problem alls).

 • Ellen

  Byt till mac säger jag bara! Kan knappt komma på några nackdelar med mac, klart att det finns men inte i närheten av alla nackdelarna med att köra Pc. Du som dessutom jobbar med bildredigering borde verkligen köra mac! Det är smidigt, användarvändigt, strular aldrig, snyggt, prisvärt, hållbart, en gigantisk skara människor som använder mac så man kan söka på allt möjligt på forum på nätet om man behöver hjälp… Jag säger bara once you go mac you never go back!!

 • Emma

  Allt blir dyrare med äpplet på. Datorn är dyrare, all programvara (photoshop, office osv) blir dyrare, och du kan få så otroligt mycket mer prestanda för pengarna hos ett annat märke. Men det är ju snyggt. Och poppis i kreativa kretsar, vilket jag absolut förstår och respekterar, men samtidigt kan jag känna att det saknar ofta grund. Visst skärmen är riktigt bra, men det finns andra bra skärmar också (kanske inte i ett standardpaket men man får leta lite). Om vi säger såhär: Du har en Canon. Du har alltid fotat med Canon. Alla kameraprylar är Canonkompatibla. Och nu vill du ha en Nikon.

  • Elin

   Nej alltså skärmen ÄR tydligen inte bättre, det är det som är så galet! När jag skulle köpa extern skärm gjorde jag flera dagars gedigen research och insåg att de mest inbitna fotograferna inte använder MAC-skärm när de redigerar. Jag blev överraskad av detta då jag själv spontant tänkte att mac-skärm det borde ju vara det bästa eftersom ”alla” kreativa använder det. Bästa skärmarna för bildredigering är inte MAC, förvånande nog.

 • Mac är ju aning dyrare än PC, men funkar tusen gånger bättre! Jag köpte en iMac för ca 4 år sedan och har aldrig haft strul med den, medan min bärbar PC (ett år gammal) strular flera gånger i veckan.

  Har en råd att lägga ett par extra tusenlappar och tid att lära sig ett nytt system tycker jag verkligen att en ska köpa Mac! Perfekt till bildredigering etc. Sedan är det överpris, absolut. Men jag har ändå vunnit på att köpa min iMac, då jag har fått lägga ut massor på tidigare PC för att de ska funka ordentligt en längre tid.

  Värt ett par tusenlappar extra? Absolut!

 • Li

  Gillar Mac eftersom det är mycket smidigare att använda, bra skärm att redigera bilder i etc. Jag skulle inte kunna tänka mig att sitta med en PC igen. Dock är det ett helvete om de behövs repareras. Min förra MacBook skulle till exempel kosta lika mycket att laga som att köpa en ny. Till och med mer. Hade samma fel uppstått på en PC hade det antagligen gått att laga till ett rimligt pris.

  • Elin

   Mac är egentligen inte idealisk att redigera bilder på (förvånande nog, man tror ju att det är därför ”alla” kreativa har dem), köper du en extern bildskärm t.e.x finns det skärmar som är mycket bättre än t.e.x. Mac 27″, då de inte har 100% färgåtergivning.
   Men jag kör Mac och älskar det, och har en extern Dell 27″ för bildredigering. Blir inte totalfel i Mac, men bakgrundsbelysningen och glansen på skärmen kan ju störa vid bildbehandling. Ryktas att man ska ”ljusdämpa” ljuset i skärmen 4 steg för att få fram det som vanligtvis blir i framkallning. Men alltså kör Mac, så reliable och användarvänliga!!

   • Tino Engelbrekt

    Nya iMac är färgkalibrerade från fabrik, modellerna med panelen laminerad mot ytterglaset. Dell´s Ultrasharp (som jag antar att du använder) har ju sjuka problem med clouding, backlightbleeding, ojämn bakgrundsbelysning.

 • Frida

  Hej! Mac är dyrare, men det vinner du på som håller på med bilder i längden på. Jag har en macbook och det är guld och gröna ängar när jag håller på med bilder.
  Nackdelen är väl mer med en mac att vissa film program inte funkar, och kanske vissa bild program men med dagens mac teknik kan man ofta lösa det på annat sätt.
  Så jag rekommenderar mac, man vänjer sig snabbt vid det och blir sen förälskad!
  Lycka till med valet!

 • Anna

  Allt är så logiskt med Mac. Lätt, smidigt och snyggt. Lycka till!

 • Ida

  Jag skulle nog säga att batteritiden är den absolut största fördelen med mac (och att de är snygga). Själv har jag dock alltid haft pc och vill nog fortsätta med det. Jag gillar systemet och är lite för bekväm av mig för att byta. Lycka till med valet!

 • Emma

  Nä, finns inga nackdelar som jag ser det. Vi har en av varje pga att jag jobbar i ett program som ej finns till mac. Annars hade jag slängt ut pc:n och enbart använt mac. Allt är smidigare, finare, användarvänligare! Å det blir inga konstiga fel och så som jag tycker det blir mer på pc.
  Tror inte du kommer ånga att gå över till mac och du kommer förmodligen ej välja pc igen.
  Kram och lycka till!
  /Emma

 • Julia

  Jag gick i samma tankar innan jag bytte till Mac. Kommer jag förstå mig på det? Visst! En dag – och du är så med att du aldrig kommer vilja ta PCn i händerna igen. Finns pedagogiska o snygga små filmer på apples hemsida för att lära sig. Lycka till! P.S. Och måste bara passa på och tacka för en underbar blogg och att du delar med dig av bilderna på din lilla skatt! Vilka outfits, hihi! Riktigt stilig krabat! Tack!

 • Lotta

  Låter som ett väldigt bra beslut, för köper du en ny PC så kommer den med Windows 8, och det blir man verkligen galen på. Till exempel har både jag och min mamma problem med att så fort man rör fingret från vänster till höger på musplattan, så bläddrar det sida. Ett annat exempel är att det tog mig lång tid innan jag hittade kontrollpanelen, vilken borde finnas på en väldigt självklar plats. Hade jag vetat att det skulle vara så stor skillnad på Windows 7 och 8, så hade jag också köpt en Mac.

 • Kör! Jag bytte för 6 år sedan och har aldrig någonsin tittat tillbaka. Nu har jag iphone, ipad, macbookpro, och en stor imac som jag redigerar alla bilder på. älskar, älskar älskar mac!!Det kommer du också göra.

 • Gordon Shalur

  På Mac slipper du alla pop-up fönster hela tiden. ”Datorn har uppdaterats, datorn måste startas om, säkerhets varning hit å dit, bla bla bla” En Mac uppdaterar allt på en gång…OS och mjukvaror. Du slipper microlagget som finns inbyggt i windows (av någon outgrundlig anledning). När det blir mycket i gång samtidigt på en PC så stannar den upp och ”tänker” mellan uppgifterna. Sjuuukt jobbigt! På min Mac har jag alltid 3 operativsystem igång samtidigt….och kan switcha mellan operativsystemen med ett tvåfingerssvep på musen. OS-X, Linux Ubuntu och Windows 7…allt på samma gång. En Macdator har ett andrahandsvärde…det har inte en windowsburk.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar