Annons
Annons

My Favorite Movies

Tusen tack för alla fina filmtips! Vet inte hur många filmer jag har sett den här veckan, det har blivit en hel del. Det är i stort sett enda jag vill och har orkat med.
Nu tänkte jag dela med mig av mina favorit filmer, sånna som jag sett 100 gånger om och aldrig tröttnar på och sånna jag inspireras av och bara vill skapa och vara kreativ efter att jag sett dom.

Annons

Dessutom har jag gjort en Spotify spellista med låtar från mina favoritfilmer, låtar som jag också älskar. Tänkte dela med mig av den med till er.


Första filmen är Stealing Beauty med Liv Tyler från 1996 och utspelar sig i Toscana. Den har jag verkligen sett hur många gånger som helst.

Man in the Moon, eller Sommarmåne, som den heter på svenska, utspelar sig i Louisiana 1957 då Elvis var som störst. Det är Reese Witherspoons första filmroll. Den har varit en av mina favoriter sen jag var tonåring.

Mad Love från -95 är också en film jag gillat i 15 års tid. Älskar 90-tals grunge filmer! Var ett stort grunge och grrrl riot fan när jag var yngre.


Filmen om Frida Kahlo är en annan film jag aldrig ledsnar på. Första gången jag såg den blev jag så inspirerad och skapar sugen att jag var tvungen att stänga av mitt i och börja teckna.

Buffalo 66 från -98 är sjukt fin! jag och syrrorna gjorde en Buffalo 66  inspirerad plåtning i sommras, ni ska få se det lite längre fram.

Dreamers utspelar sig i Paris 1968. Inte nog med att filmen är fantastisk och har underbara miljöer så är soundtracket fantastiskt.


Älskar Juliette Lewis i Kalifornia. Älskar i och för sig allt hon har gjort. Har haft turen att få träffa henne en gång och en annan gång har jag druckigt skumpa och åkt limo med hennes bandmedlemmar i Juliette and the Licks. Men det är en annan story…

När jag ändå har nämt Juliette Lewis kan jag ju lika gärna nämna Natural Born Killers på samma gång.

Och från en roadtrip till en annan, Away We Go, är det lätt att känna igen sig själv i.

Amelie från Montmartre känner väl alla till vid det här laget. Den är så fin så jag får gåshud!


Elvira Madigan bygger på den sorgliga sanna historien om lindanserskan Elvira Madigan och kavallerilöjtnanten Sixten Sparre, som rymmer tillsammans från Sundsvall (!) till Danmark. Känner ni inte till historien tänker jag inte avslöja mer. Den måste i vilket fall som helst ses, speciellt om man är romantiker som jag!

Nyckeln till Provence, My Father’s Glory, är baserad på författaren Marcel Pagnols barndom. Hans succéromaner kom till tack vare en novell han från början skrev för julnumret av tidningen Elle 1956. När novellen publicerades orsakade den en flod av positiva reaktioner bland läsarna. Pagnol beslöt sig då för att skriva en hel bok om sina barndomsminnen.
Sen jag såg filmen första gången när jag var liten har jag alltid drömt om ett gammalt stenhus i Provence!Elernal sunshine of a Spotless Mind. Michel Gondrys mästerverk!

Me, You and everyone we know. En film av Miranda July, den består av flera mindre handlingar, som alla kretsar runt de karaktärer som finns i filmen.


My Summer of Love

Pretty Baby från 1978, utspelar sig på en bordell 1917, med en ung fantastiskt vacker Brooke Shields i huvudrollen. Fick en hel del kritik pga av att den var väldigt kontroversiell för sin tid, speciellt för naken scenerna med den då 12 åriga Brooke. Miljöerna, kläderna och rekvisitan är helt fantastiskt!! Jag vill ha allt!!


Patti Smith- Dream of Life är ett konstnärligt mästerverk! Ett måste för att kreativa själar! Vare sig du är musiker eller inte.


Girl Interrupted från -99 med Winona Ryder, Angelina Joli och Brittany Murphy. Utspelar sig på ett mental sjukhus under 60-talet.

Virgin Suicides är regissörens Sofia Coppolas debutlångfilm.

Det är 70-tal i en prydlig amerikansk förort. Historien om fem vackra, självmordsbenägna tonårssystrar berättas genom några besatta grannpojkars ögon, som i vuxen ålder fortfarande inte kan glömma det som hände och försöker förstå det obegripliga.

Sist men inte minst Edward Scissorhands av Tim Burton.

(For TRANSLATION click on the flag under the post!)

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

 • Så himla många av dessa filmer som jag bara älskar! Var och varannan är på listan bland mina favoriter.

 • Anna

  En rolig fransk film är ”Bienvenue chez les ch’tis”. Den är otroligt sevärd!

 • åh, så många fina filmer!! En del är redan mina favoriter, andra har jag missat och ska definitivt plöja mig igenom snarast!

  tack.

  ha en skön helg.

 • Constance

  There’s not one of those movies that I ‘m not a fan of! I’m definitely gonna watch the few I ‘ve never seen!

  http://www.afrenchinlosangeles.com/

 • Lisa, popflickan.blogg.se

  oh många bra filmer där och många filmer jag måste ta och se nån dag:)

 • Virgin Suicides är så himla bra och Amelie med! Men Girl Interrupted är faktiskt en av de sämsta filmer jag sett, haha. Mycket svag tvåa fick den av mig (av fem).

 • Jeanette

  Jag vet inte hur många gånger jag såg girl interrupted, the virgin suicides och Mad Love under min tonårstid. Jag läste även böckerna till dem ( inte mad love) har du sett 200 cigaretts? Det är också en sån där favorit film. Om du gillar grunge filmer så skulle jag rekommendera den. Det är en MTV produktion med bla Christina Ricci och Courtney Love i huvudrollerna. Om vi ändå är inne på 90 tal så är ju Hackers, Sleepy Hollow, Mermaids och Playing by heart filmer jag såg sönder under den tiden.

 • Thea Klint

  Finns så många namn på listan över film jag borde ha sett, detta var en bra påminnelse om detta! Tack för filminspiration 🙂

 • Jeanette, ja 200 cigarettes och mermaids är underbara. Kände att det nog hade blivit förmycket om jag hade skrivit om alla mina favoriter. 🙂

 • Tinalindmark

  Underbara filmer anna! Och galet inspirerande! Nu är det bara att invänta vinter och tok se dom jag inte sett! tack för all inspiration! Förresten, jag ska förbi Filippa och Kajsa nu på torsdag…äntligen ska jag få se ert nya hem i Sundsvall!!! Jippie!!

  Tuen kramar!!! / tina

  Å tack för att du är en sådan inspiration!

 • Mariafrogemar

  Det blir att gå in på cdon direkt:)! Puss fina Anna.

 • Allys

  Vad heter den näst sista filmen? du har inte skrivit namnet på den, annars en fantastisk lista! Den behövdes verkligen!

 • Ekostils-Tanja

  WOW. vilken bra playlist! Love it

 • Kul att ni gillar playlisten!
  sista filmen är Edward Scissorhands och näst sista är också Virgin Suicide. puss & kram

 • Emelie Eriksson

  Anna du är en intressant fröken, tack så hemskt mycket för inspirationen du ger och för filmtipsen, the dreamers kommer bli en favorit.

 • Myfalck

  Jag älskar sally mann, samlar på kameror och tycker din blogg är helt underbar. Den gör mig glad. Nu ska jag kolla igenom filmerna du tipsat om.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar