Annons
Annons

Polaroids in my mind

Tusen tack alla fina ni för massa tips vad ni vill se här på bloggen!!! Lovar att göra mitt bästa för att göra er nöjda! Har inte riktigt haft någon inspiration på sistone, eller snarare är jag väldigt less på att fota digitalt och ägna timmar framför datorn. Men i går när jag och Joncha hade en heldag när vi bara vandrade runt i stan och upptäckte nya ställen,  mötte jag en butiksägare/fotograf som i stort sett bara fotar med polaroid. Jag blev oerhört inspirerad, har knappt fotat med polaroid på tio år, men drömmer fortfarande om att göra polaroid transfer och slippa digitalt nästan helt.

Annons

I hans lilla butik vid Oberkampf så hade han massvis med polaroidkameror och sålde även film till. Lovade att komma förbi till veckan med min Land 210 kamera som jag inte använt sen jag köpte den på Ebay för ett par år sedan. Om den nu funkar efter att jag hittat rätt batterier kan jag lova er att jag ska börja skapa och vara kreativ igen! Längtar så det kliar i fingrarna.

Mina favorit kameror lovar jag att gå igenom i ett annat inlägg. Nu ska jag visa våran gårdag.


En fin uggla hittade jag på en vägg i Marais. Det har blivit som en symbol mellan mig och Joncha sen vi förlovade oss med en ugglering förra julen.

Vi hittade en fantastisk butik i Marias som jag har gått förbi flera gånger innan men av någon anledning aldrig gått in i.

De Bouche à Oreille

26 rue Roi de Sicile
75004 Paris


Där fanns massa saker jag skulle vilja ha, som dock huvudena och de fina lamporna tex.

Jag skulle vilja bo i ett hus täckt av murgröna och fönster högts upp så jag kan se himlen när jag vaknar.

och ha en ljusblå Citroën 2CV som den här

Vi gick en sväng på en marknad som var  på vägen när vi promenerade från Marais till Oberkampf.

Av någon anledning är jag helt insnöad på kranium, dock huvuden och gamla leksaker. Som tur är har Joncha samma bisarra smak som jag. Stackars våra barn i framtiden haha…


Jag hittade en julklapp som jag inte kan tyvärr inte kan berätta om än. Sen vandrade vi vidare mot Oberkampf. Paris eget lilla Berlin.


Här finns mängder med udda barer, mysiga restauranger och en hel del coola butiker.

Här är Raul Diaz som driver butiken  En Face och som fick mina tankar på nya banor. Drömde om polaroidkameror hela natten tror jag.

En Face

2 Rue Jacquard
75011 Paris

På liten yta ryms kläder med små prylar, smycken, udda konstverk och framförallt vackra kameror och polaroid film.

Sen gick vi vidare och hamnade på en nyöppnad bar som heter.

La Droguerie moderne

61bis rue Jean-Pierre Timbaud 75011 Paris

Där satt vi i ett avkapat badkar tills klockan var efter sju och vi gick tillbaka till En Face där det var vernissage. Det var våran fredag lite kort sammanfattat.


© Anna  Malmberg

(For TRANSLATION click on the flag under the post!)

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

  • verkade vara en fin dag, och vilka underbara tips du kom med! 🙂

  • Gullvi Hjelm

    Älskar din bilder när du fotar precis sånt som jag tycker om

  • Glasen (?) med dinosaurieskelettet hade jag inte tackat nej till!

  • Herregud så fint! Vet du vad, jag samlar lite udda jordglober och blev helt förälskad av bilden du tog på ett helt gäng där. Jag har hittills tre stycken, alla i olika storlekar. Det var inget jag direkt planerade att göra. Jag bara upptäckte att jag helt plötsligt hade lite mer än vad man kanske vanligtvis skulle ha och jag vill ha fler. 🙂

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar