Annons
Annons

”then at one point I did not need to translate the notes; they went directly to my hands” – Francesca Woodman


När jag var runt sjutton arton år, när jag  själv exprimenterade med självporträtt, då jag själv alltid var tillgänglig, när jag bara fotade analogt, när jag inte hade den aning om de närmsta årens teknologiska utveckling, när jag stod timme efter timme och andades in de starka ångorna i mörkrummet, när jag älskade att lägga näsan mot och dra in lukten av det nykopierade fotot, det var då jag upptäckte en fotograf som hade haft samma passion som mig. Francesca Woodman hette hon. Under nio års tid, mellan 1972-1981,  när hon var 13- 22 år, producerade hon en mängd poetiska arbeten, med sig själv både framför och bakom kameran. Hon har inspirerat mig mycket i mitt sätt att finna mitt eget fotografiska uttryck. Hon tog sitt liv samma år som jag föddes, 1981. Men fotografierna lever kvar och sätter en speciell mystisk prägel över hennes korta liv.

AnnonsLäs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Anna-porträtt-ny

 

My name is Anna Malmberg. I'm a freelance photographer living in Stockholm, Sweden, with my fiancé JonCha and our son Sonny Lou.
On my blog I love to share my inspiration, my work, our home, daily life and my passion for interior design.

I would be happy if you share your thoughts!

For any collaborations contact me at:
[email protected].

 

ArkivAnnons

  • så läskigt vackert anna. att hon tog sitt liv när du föddes. Sammanträffande värld.

  • N

    Hon är fantastisk! Jag läste foto under gymnasiet och hittade en sen kväll i labbet en bok med hennes bilder, jag var fast och mitt slutprojekt blev självporträtt. Något jag fick ett stipendium för när jag slutade skolan. Så hon har inspirerat mig väldigt mycket och gör det fortfarande…

  • ett namn att lägga på minnet, fantastiskt vackert, regnbågsbedårande…

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar